Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Ταχίνι (Ντιπ)



1 μπουκαλάκι ταχίνι 240 γρ. 
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι 
4/5 ποτηριού νερό χλιαρό 
8-9 κουταλιές χυμό λεμονιού περίπου 
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 
Λίγη αρτισιά (κύμινο) 

Περιγραφή

Ρίχνετε σε δοχείο το ταχίνι μαζί με το αλάτι. Αρχίζετε και το κτυπάτε στο μιξερ και προσθέτετε λίγο λίγο νερό μέχρι που να προσθέσετε περίπου ½ ποτήρι. Προσθέτετε τότε σχεδόν το μισό περίπου χυμό λεμονιού και συνεχίζετε να ρίχνετε εναλλάξ λίγο νερό και χυμό λεμονιού για να το κάνετε όσο αραιό και ξινό θέλετε. Ρίχνετε και το λιωμένο σκόρδο, το βάζετε σε μικρό δοχείο, και σκορπίζετε στην επιφάνεια του κύμινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου