Υλικά
1 ½ κιλό αρνάκι ή ρίφι
Αλάτι
3-4 φύλλα δάφνης
Περιγραφή
Έχετε το κρέας κομμένο σε μερίδες. Τις πλένετε και, χωρίς να έχουν στραγγίσει πολύ τις βάζετε πυκνά πυκνά σε κατσαρόλα με φαρδιά βάση, για να γεμίσει μόνο η βάση της. Τις αλατίζετε, βάζετε μεταξύ τους τη δάφνη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε σε χαμηλή φωτιά. Αρχίζει τότε να βράζει, να κατεβάζει νερό και να ψήνετε με το νερό του. Όταν το κρέας είναι από μικρό ζώο, μέχρι να απορροφήσει το νερό του ψήνεται, μένει με το λάδι του που έχει στο μεταξύ κατεβάσει, και ροδίζει από τη μία πλευρά. Ρίχνετε τότε ελάχιστο νερό για να βράσει, να γίνει σάλτσα και να ξεκολλήσει, για να το γυρίσετε να ροδίσει και από την άλλη πλέυρα. Αν το κρέας σας δεν ψηθεί μόνο με το νερό του, κάθε φορά που θα μένει μόνο το λάδι του, προσθέτετε λίγο λίγο νερό μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει. Ροδίζει τότε με τον ίδιο τρόπο. Όταν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέτετε χυμό λεμονιού, και το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου