Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Μπουρέκια με χαλούμι


Για τη ζύμη
5 ποτήρια αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
5/6 ποτηριού λάδι
1 έως 1 ¼ ποτηριού νερό χλιαρό

Για τη γέμιση
4 ποτήρια χαλούμι τριμμένο
Δυόσμο ξερό
3 αυγά περίπου
Λάδι για το τηγάνισμα

Περιγραφή
Ρίχνετε το αλάτι το αλεύρι και τα ρυζιάζετε καλά με το λάδι. Τα ζυμώνετε με νερό, όσο σηκώσει για να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή. Τη σκεπάζετε με πετσέτα και την αφήνετε ½ ώρα περίπου. Ρίχνετε στο χαλούμι το δυόσμο, και όσο αυγό σηκώσει (ακτύπητα) για να γίνει ένα μίγμα μάλλον σφικτό. Ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα 8x10 εκατοστά περίπου. Βάζετε 2 κουταλάκια γέμιση στο κάθε κομμάτι (εξαρτάται και σε ποιο μέγεθος θα το κάνετε). Το διπλώνετε και το κόβετε με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή φόρμας ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Τα τηγανίζετε λίγα λίγα σε καυτό λάδι μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα. Τα βάζετε πρώτα σε τρυπητό για να στραγγίσουν λίγο, και μετά τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Κάνετε 80-90 μπουρέκια.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα!!Μας κάνατε και γλυφουμε τα ..δαχτυλά μας!!! :-))) μανα μου ηντα φαγητα ειναι αυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή